Intel, 'dünyanın en hızlı oyun işlemcisini' oluşturmak için güç çılgınlığı yapmak zorunda kaldı


Intel, 'dünyanın en hızlı oyun işlemcisini' oluşturmak için güç çılgınlığı yapmak zorunda kaldı



İ9 10900K, hem AMD Ryzen 9 3950X'i hem de i9 9900KS'yi yeniyor ... gereksiz miktarda güç çekerek.



Dünyanın en hızlı oyun işlemcisi. ' Yeni Intel Comet Lake işlemci nesli Core i9 10900K, mavi ekip tarafından bu şekilde pazarlanıyor. Bu, kendi testlerine dayanarak, 10 çekirdekli çipin kare hızı performansını, 25 çekirdekli i9 9900KS ve AMD'nin 16 çekirdekli Ryzen 9 3950X modeline kıyasla 25+ farklı oyuna yerleştiriyor.
Muhtemelen doğru olan kendi testiyle Intel'in büyük oyun Ryzen mega çekirdekli yongasını çekirdeklerin yarısı olan bir Core i9 işlemciye karşı bile koruyan geleneksel oyun performansını gördük. Gerçekçi bir şekilde, 'dünyanın en hızlı oyun işlemcisi' için rekabet muhtemelen AMD'den gelmiyor, rekabet, i9 10900K'yi satışa çıkmış olan Core i9 9900KS'den sınırlı sürümden daha yüksek oyun performansı sunmaya nasıl devam ettirebileceğiyle ilgili.
Düz bir 5GHz tam çekirdekli saat hızında çalışan 9900KS, ham işlemci gücü söz konusu olduğunda oyun kare hızları için gerçek bir ölçüttür. Ve yeni nesil CPU'larla Intel her zaman cesur iddialar için bir tanesidir, bu nedenle en üst düzey Comet Lake çipinin, özellikle artık olmayan bir çipe karşı en iyisi olmasaydı sorun olurdu. satışta bile.
Öyleyse Intel, son nesil 5GHz CPU'yu, özellikle de en son Comet Lake pazarlama malzemesinde, şirketin frekansın çok daha önemli olduğu konusunda büyük bir anlaşma yaptığında, 4.8GHz tüm çekirdekli işlemcisini elde etmeyi nasıl başarıyor? çekirdek sayısından daha fazla?
Çipte ungodly miktarda güç atar, böylece Comet Lake CPU'nun potansiyel Turbo fırsatlarını azaltmaya karar vermez. Sistem konfigürasyonlarında en son basın destesinin arkasındaki slayt Intel, kısa süreli güç limiti PL2'yi 250W'ye ayarladığını söylüyor. Bu, Comet Lake çipinin temel TDP'sinin iki katı, 9900KS'nin temel TDP'sinin neredeyse iki katı ve Coffee Lake işlemcisinin önerilen PL2 derecelendirmesinden neredeyse 100W daha yüksek.
Intel ayrıca Tau'yu ayarladı, çipin bu kadar fazla gücü çekeceği zaman miktarı, 56 saniyede geri kalanını yenebilsin. 9900KS'nin neye oturduğuna dair herhangi bir bilgi verilmediği için, önerilen 159W PL2 düzeyinde ve 28 saniyelik Tau'da çalıştığını varsayabiliriz.
Tüm bunları göz önünde bulundurarak, Intel'in 10900K'yı nasıl çalıştığını görmek için biraz çaba ve çok fazla güç harcamanıza rağmen 'dünyanın en hızlı oyun işlemcisi' olarak nasıl başladığını görebilirsiniz.
Güç talepleri, Comet Lake örneğimizi kapıdan ve geçici test laboratuarımıza aldıktan sonra kontrol etmek isteyeceğimiz bir şeydir, ancak dürüst olursam 10900K neden heyecanlandığımız değildir Yeni 10. Nesil CPU'lar hakkında. HyperThreading ürün yelpazesinin tanıtımıyla birlikte, PC oyuncuları için daha cazip olan orta ve giriş seviyesi işlemciler.
Ayrıca, 250W 10900K için PL2 önerisi olarak verilirken Anandtech'ten Ian Cutress, anakart satıcılarının çok daha fazlası için Z490 panoları inşa ettiklerini iddia ettiklerini söylüyor ...

Intel'e AMD'nin popüler Ryzen işlemcileriyle kafa kafaya gitme şansı verecek, özellikle de altı çekirdekli, 12 iş parçacıklı Core i5 10400F'ye benzer şekilde belirtilen ancak daha yavaş saatli Ryzen'den daha ucuza baktığınızda 5 3600. Yeni Ryzen 3 3300X ile aynı fiyat ve özellikte dört çekirdekli Core i3 10100 de var. Bu 200 $ 'ın altındaki CPU'ların hepsi mükemmel oyun CPU'ları olmalı, bu da önümüzdeki birkaç ay içinde bazı ciddi bütçe oyun platformları için olabileceğimiz anlamına geliyor.

Yorum Gönder

If You Face Any Problem:Tell Let Me Know