Final Fantasy 7 Remake Hard Mode Guide: Hayatta Kalmak İçin 12 İpucu


Final Fantasy 7 Remake Hard Mode Guide: Hayatta Kalmak İçin 12 İpucu



Final Fantasy 7 Remake'i bir kez tamamladığınızda, daha zorlu bir mücadelenin kilidini açacaksınız: Sert Mod. Oyunun bu sürümü, her savaşta ayak parmaklarınızın üzerinde olmanızı gerektirirken, normal modda güvenebileceğiniz bazı önemli unsurları ortadan kaldırmanızı gerektirir. Zor Mod, el yazmaları ile silahlarınızı tamamen yükseltmenin, en iyi aksesuarını kazanmak için oyundaki en zorlu patron savaşlarının kilidini açmanın ve ek sahneler görmenizi sağlayacak seçimler yapma şansı elde etmenin tek yoludur.
Final Fantasy 7 Remake'in Zor Modunda karşılaşacağınız tüm hızlandırılmış düşmanları en iyi şekilde size yardımcı olacak bazı önemli ipuçlarımız var. Daha fazlasını isterseniz, tonlarca FF7 Remake kılavuzumuz, izlenecek yol, ipucu ve analizimiz var.
Şimdi Çalıyor: 6 Final Fantasy 7 Remake Combat Tips Bilmeniz Gerekenler


Bu, MP'yi mümkün olduğunca korumak isteyeceğiniz anlamına gelir; sadece kesinlikle gerek duyduğunuzda büyü kullanın ve MP'nizin çoğunu büyüleri iyileştirmek için saklayın, öğeler olmadan, HP'yi yenilemekten veya düşürülmüş takım arkadaşlarını hemen hemen başka herhangi bir şekilde canlandırmaktan mahrum kalırsınız. MP Up Materia kullanmak takım arkadaşlarınızdan daha fazla MP almanıza yardımcı olabilir, ancak hangi sihirli iş için hangi karakteri kullandığınızı dikkatlice düşünmek istersiniz. Sistemi de oynamanın yollarını hatırlamaya çalışın: Aerith'in Arcane Ward büyü maliyetinizi aynı maliyetle iki katına çıkarır ve Siphon Soul kabiliyeti düşmanlardan MP çalar. Bazı silah yükseltmeleri de büyü maliyetlerini düşürdü ve bu da ciddi anlamda faydalı olabilir.



       


Sonlu MP tedarikiniz için büyük çözüm, Namaz ve Çakra Komut Materyalidir. Namaz, iki ATB şarjı için tüm ekibinize iyileştirici bir destek verirken, Chakra bir karakteri ne kadar hasar aldıklarına göre iyileştirir. Her iki durumda da ideal değildir, ancak her iki Materia'yı tüm karakterlerinizde bulmak ve donatmak, acil durumlarda iyileşme için MP olmayan seçenekler sunar. Çakra'nın gelmesi nispeten kolaydır, ancak Dua çok daha nadirdir: "Corneo's Secret Stash" yan görevinde Bölüm 14'te arayın.



Eşya olmadan, savaşta sadece bir şekilde nakavt edilen takım arkadaşlarını canlandırabilirsiniz: Büyüleri canlandırın. Tüm karakterlerinizde genel olarak satın alabileceğiniz Revival Materia'ya ihtiyacınız olacak ve olabildiğince hızlı bir şekilde seviyelendirmeye çalışmalısınız. Ascend büyüsü, karakterleri tam güçle kavgaya dönüştürmek için harika, ancak kazanmak biraz zaman alacak. Revival'ı donatmayı unutmak, bir dövüşte ekibinizin sonu olabilir, bu yüzden herkesin her zaman biraz olduğundan emin olun.Zor Modda tüm kaynaklardan gelen saldırılardan daha fazla hasar alacaksınız - sonuçta zor. Bu, Guard yeteneğini kullanmayı her zamankinden daha önemli hale getiriyor. Normal Modda çok fazla korunmadan genellikle kaçabilirsiniz, ancak Sert Mod'da, kaçınamayacağınız düşmanların saldırılarına maruz kalacağınız birçok an vardır. Koruma, aldığınız ceza miktarını büyük ölçüde azaltabilir (özellikle Steadfast Block Materia ile) ve karakterlerinizin neredeyse sersemletilmesini önler. Cloud Tifa'ya söylediği gibi, bu eldivenleri yukarıda tut.Yapacağınız tüm bu koruma ile Cloud'un Punisher modunda çok fazla zaman harcamak isteyeceksiniz. Saldırılarından kaçınamayacağınız düşmanlara karşı bile, Punisher modu devrede iken bir saldırı düzenleyebilir ve çoğu düşman için Stagger sayacını doldurabilirsiniz. Punisher modu sayacından bile daha iyi, İkiz Stinger kılıcının karşı yeteneğidir. Punisher modunda korumaya benzer, ancak bir ATB şarjı ile etkinleştirilir ve Cloud'a vurulduğunda bir ton hasar vermesini sağlar. Bunlar, düşmanları baskı altına almak ve sendelemek için harika yollar, bu yüzden onları sık sık deneyin.FF7 Remake'teki düşmanlar, kontrol etmekte olduğunuz karakteri hangi hedefe yöneltiyor ve hedeflemeye öncelik veriyor. Bu, büyük ölçüde dövüşten uzak dursanız bile, AI karakterlerini kontrollü karakterinizin peşinden gitmek için sıklıkla görmezden gelen patronlar için özellikle geçerlidir. Karakterler arasında sık sık geçiş yaparak bu hedeflemeyi avantajınıza kullanabilirsiniz; genellikle bir avcı ile bir düşmana "uçurtmanıza" izin verirken, bir başkasını kuşatmak, büyüleri ateşlemek veya iyileşmek için değiştirirsiniz. Özellikle oyunun sonuna doğru daha zorlu patron savaşlarında, sık sık geçiş yapmak, sömürülebileceğiniz düşman savunmalarında boşluklar yaratacak ve aksi takdirde ciddi bir sorunla karşılaştıklarında takımınızı iyileştirme şansını açacaktır. Ayrıca, herkesin ATB metrelerini eşit olarak yükseltmenize izin vererek, herhangi bir savaşta size daha fazla seçenek sunar.


FF7 Remake'te savaşmak, sadece hasar vermek ve gelen darbeleri engellemek veya atlatmaktan daha fazlası var. Karakterlerinizin yaptığı bazı hamleler, belirli düşmanlarda diğerlerinden daha etkilidir. Örneğin, Nail Bat'tan öğrenilen Cloud's Disorder yeteneği genellikle Cloud'un boyutu veya daha küçük olan düşmanlarını yükseltebilir; Tifa Omnistrike için de aynı şey geçerli. Her iki yetenek de düşmanları ayaklarından vurmanıza izin verir, böylece onları kesintisiz olarak pompalayabilirsiniz. Doğru hareketleri bir araya getirin ve düşmanları tepki vermeden süresiz olarak kombine edebilirsiniz, hayatta kalmak ve Sert Mod boyunca MP kullanımını en aza indirmek için önemli bir beceridir. Düşmanlarınızı nasıl etkilediğini görmek için farklı hareketlerle denemeler yapın, böylece rakiplerinizi dengede tutabilirsiniz.



FF7 Remake'teki birçok düşman, büyülü unsurlarda zayıflıklara sahip, onlara büyük hasar vermenize veya Stagger sayaçlarını sihirli büyülerle yükseltmenize izin veriyor. Sorun şu ki, Sert Mod boyunca MP ile premium, muhtemelen kritik anlarda büyüleri iyileştirmek için kendinizi saldırgan sihirle karşı karşıya bulacaksınız. Saldırgan büyü kullanmanın iyi bir fikir olduğu anlar vardır, özellikle de size önemli bir avantaj sağlayabileceği bazı patron kavgalarında - hile, daha güçlü olanlara göre daha zayıf büyüleri tercih etmektir.
Zayıf büyüler sadece güçlü meslektaşlarından daha ucuz değil, aynı zamanda daha hızlı atıyorlar. Mesela Firaga'nın Ateşin üzerinden gitmesi ile ilgili sorun, döküm sırasında kesintiye uğrama riskiyle karşı karşıya kalmanızdır, bu da MP'yi bunun için gösterecek hiçbir şey olmadan kaybetmenize neden olur. Zayıf bir büyü genellikle size iyi bir hasar verir veya MP bankanızı kırmadan veya sizi savunmasız bırakmadan bir düşmanın sendeleyicisine katkıda bulunur. Bir düşmanı sendelemek için genellikle Firaga'yı kullanmanıza gerek yoktur - Muhtemelen ateş eder.Seviye 50'ye ilerledikçe ve silahlarınızı yükseltmeye devam etmek için El Yazmaları toplamaya başladığınızda, her birinin farklı şeylerde mükemmel olduğunu göreceksiniz. Bazı silahlar fiziksel saldırılar için, bazıları büyü için, bazıları kritik saldırı için, bazıları savunma için iyidir. Tifa'nın Mor Ağrısına veya Bulut'un İkiz Sokmasına sahip olmanız, diğer silahlarında uyuyacağınız anlamına gelmez. Kilidini açtığınız son silah mutlaka en iyisi değil.
Sahip olduğunuz silahları gözden geçirmek için birkaç dakika ayırın, istatistiklerini karşılaştırın ve taşıdıkları avantajların sayılara yansımadığını görün. Her silahın belirli durumlar için iyi olduğunu göreceksiniz ve bir karakterin rolü için diğerlerinden daha iyi olabilir - veya bir düşman karşılaşmasının özel ihtiyaçları için. Ayrıca, HP Up gibi şeylerin silah istatistiklerini nasıl etkilediğini görmenizi sağlayan yeni bir şey donattığınızda "Reslot" seçeneğini kullanarak silahları Materia ile doğrudan karşılaştırabilirsiniz.Her karakterin kendine özgü güçlü ve zayıf yanları vardır, ancak doğru silah ve Materia ile takımınızdan çok yönlülük elde edebilirsiniz. Farklı Materia ile birlikte silah yeteneklerini ve yeteneklerini kullanmak size güçlü yapılar sağlayabilir. Örneğin, Barret Healing büyüleri ve Prayer gibi Materia, artı bir sürü HP Up vermek ve Cankurtaran yeteneğini kullanmak, sürekli olarak iyileşirken bir ton hasar vermesini sağlar. Steadfast Block, Counterstance'dan sonra Counterstance'ı açarken Cloud'un hasarı emmesini sağlar. Tifa'nın kademeli yeteneklerini ATB Stagger ve benzeri Materia ile eşleştirmek, düşmanları yenerken yeteneklerinin sürekli akışını korumanıza izin verir. Aerith'in koğuşlarını diğer karakterlerde kullanmak onları beklemeyeceğiniz şekilde güçlendirebilir. Karakterlerinizi geliştirirken seçeneklerinizi düşünmek için biraz zaman ayırın - en belirgin seçeneklerle gitmek zorunda değilsiniz.Leviathan ve Chadley'in son çağrısını yaptıktan sonra, sadece en güçlü iki Çağrıyı donatmak ve bir daha asla başkalarını düşünmek cazip gelmez. Yine de bu bir hatadır. Oyunların sonundaki çağrılar gerçekten güçlü olsa da ve temel saldırıları kullanmamaktan yararlanırken, genellikle çağırmak için iki tam ATB ücreti gerektirir ve yetenekleri kullanmak için iki ATB ücreti gerektirebilir.
Bunun yerine, farklı yeteneklere sahip birden çok çağrı taşıdığınızdan emin olun. Örneğin Chocobo & Moogle, özellikle düşmanların Stagger ölçülerini yukarı atmada mükemmeldir, Ifrit ve Shiva ise temel bir bakış açısından açıkça faydalıdır. Çok sayıda seçeneği elinizin altında tutun ve yalnızca en güçlü gibi görünen senaryoya değil, senaryoya en uygun çağrıyı seçin.Bazı patron dövüşlerinde hayatta kalmanın en iyi yolu düşmanı şaşırtmaktır. Büyük saldırıları olan veya yıkıma geri sayılan patronlar için, bir sendikaya inmek hayatınızı kurtarabilir ve saldırı aşamalarını sıfırlayabilir. Ancak her durumda, düşmanları şaşırtmak, siz ve karakterleriniz güvende kalırken ciddi bir acı çekmenize izin verir. Sert Modda patronları şaşırtma fırsatlarından yararlanmak çok önemlidir.
Normal Moddayken, düşmanları nasıl veya niçin olduğunu bilmeden sendeleyebilirsiniz, Sert Mod'da neyin işe yarayıp neyin yaramadığına çok daha fazla dikkat etmek istersiniz. Değerlendirmek genellikle sihir kullanarak veya belirli anlarda saldırmakla bir patronu nasıl hızlı bir şekilde sendeleyebileceğiniz konusunda bir fikir verecektir. Hangi hamlelerin düşmanlara baskı yapmasına neden olduğuna dikkat edin - bu, Stagger sayaçlarını artıran hamlelere karşı duyarlı oldukları anlamına gelir. Düşmanlarınız baskı altındayken, Odaklı İtme, Odaklanmış Vuruş ve Odaklanmış Vuruş gibi hareketlerle çıldırın. Stagger sayacı, bir düşmanın sağlığı kadar önemlidir ve bundan yararlanmak, karşılaştığınız her yeni kötü adam için stratejinizi sürekli olarak bilgilendirmelidir.

Yorum Gönder

If You Face Any Problem:Tell Let Me Know